вторник, 23 юни 2009 г.

We wait Christmas together! - eTwinning project

Коледа е празник, чакан с нетърпение от децата. Ние, заедно с приятели, реализирахме проекта" Ние чакаме Коледа заедно!". Заедно с партньори от Полша, Италия, Румъния и Исландия се опитахме да направим този празник още по-неповторим, интересен и забавен използвайки възможностите на интернет. Опознахме традициите си, взаимно обменихме информация за празнуването на Коледа.
Основните цели на проекта: 1. Използване на ИКТ. 2. Опознаване на чуждестранните партньори чрез представяне и запознаване с традициите за този празник. 3. Изразяване на чувства, емоции, мисли и въображение чрез рисунки, поздравителни картички и писма да Дядо коледа. 4. размяна на идеи за украса на учебното заведение. 5. Работа е екип. 6. Развиване на творческите заложби на децата чрез средствата на изкуството.
Децата научиха повече за ИКТ< разглеждайки публикувани снимки и презентации. Създаде се празнична атмосфера, желание за изява и стимулиране на детските творчески заложби. Рисунките, картичките, писмата до Дядо Коледа, видеофайлвете внесоха много позитивни емоции. Този проект даде възможност на децата да се докоснат до други европейски култури, да разменят чувства и идеи.
Проектът е награден със Национален знак за качество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар