вторник, 23 юни 2009 г.

Приключенията на облачето Гръм и Слънчице


Тази история разказаха децата от група "Веселушко". Малкото облаче Гръм тръгна на разходка. Стигна до къщата на Слънчице. Децата и облачето Гръм с песен събудиха Слънчице от зимния му сън. И облачето Гръм и Слънчице тръгнаха на разходка. Слънчице погледна към Земята и видя колко е гола. То я погали с лъчите си и събуди цялата природа. Облачето Гръм се радваше на чудесата, които прави Слънчице. Накрая го попита дали има нещо по-силно от него. А Слънчице отговори:"Да, обичта на майката и усмивката на детето"...
Приказките подредиха Кристина и Оксана, музика избра Веселина, а децата играха като истински артисти.

Мартенички във Италия


Нашите приятели от детска градина "Джани Родари" тази година носиха мартенички на ръчичките. Изпратихме им ги ние. В писмо разказахме за тази наша традиция и им пожелахме да са весели и здрави.
Получихме мартенички от Румъния, Много са красиви! И ние изпратихме мартенички....
Колко е хубаво да споделиш празник със приятели!.....

Баба Марта и децата


Децата от група"Веселушко" посрещнаха Баба Марта. Тя им разказа за тази стара българска традиция. Всяко дете получи мартеничка и пожелание - да е здраво и щастливо.
Знаете ли, че? Мартенички получават и децата от Румъния и Македония. В Полша и Чехия отбелязват началото на пролетта с подобна традиция.

We wait Christmas together! - eTwinning project

Коледа е празник, чакан с нетърпение от децата. Ние, заедно с приятели, реализирахме проекта" Ние чакаме Коледа заедно!". Заедно с партньори от Полша, Италия, Румъния и Исландия се опитахме да направим този празник още по-неповторим, интересен и забавен използвайки възможностите на интернет. Опознахме традициите си, взаимно обменихме информация за празнуването на Коледа.
Основните цели на проекта: 1. Използване на ИКТ. 2. Опознаване на чуждестранните партньори чрез представяне и запознаване с традициите за този празник. 3. Изразяване на чувства, емоции, мисли и въображение чрез рисунки, поздравителни картички и писма да Дядо коледа. 4. размяна на идеи за украса на учебното заведение. 5. Работа е екип. 6. Развиване на творческите заложби на децата чрез средствата на изкуството.
Децата научиха повече за ИКТ< разглеждайки публикувани снимки и презентации. Създаде се празнична атмосфера, желание за изява и стимулиране на детските творчески заложби. Рисунките, картичките, писмата до Дядо Коледа, видеофайлвете внесоха много позитивни емоции. Този проект даде възможност на децата да се докоснат до други европейски култури, да разменят чувства и идеи.
Проектът е награден със Национален знак за качество.

неделя, 21 юни 2009 г.

We wait Christmas together! - eTwinning project


Рожден ден на група "Веселушко"

В нашата група има интересна традиция. Избираме си ден през месец ноември и празнуваме рождения ден на групата. Има торта и свещички, игри, песни,танци и много гости. Най-много има смях и забавление.......


Проектът "Our classmate Beatrice the bear" получи Национален знак за качество.

Беатрис при нас

Мечето Беатрис бе на гости на децата от група "Веселушко" през целия месец май. Всяка вечер Беатрис гостуваше на дете и всяка сутрин идваше на детска градина с него. Децата запознаха мечето със семействата си. Споделиха с него личните си празници, расхождаха се из града, отидоха с нея на море. Родителите направиха много снимки, записваха всичко, което Беатрис и детето им са правили. През деня Беатрис играеше с децата в детската градина. Запознахме мечето със забележителнистите на града, посетихме музеи, рисувахме, пяхме....
Преди да си замине за Чехия, ние организирахме среща с нашите приятели посредством интернет. Беше много забавно - пяхме песни, слушахме нашите приятели как пеят, поздравявахме се.... а после организирахме парти за довиждане отново заедно......
Тази година Беатрис бе в Полша, а сега прекарва лятото със своите съученици от Чехия.